Şeker pancarının ve çiftçinin ölüm fermanı görücüye çıktı! Birileri daha iyi kazansın diye Yasaklanıyor

 

Şeker pancarının ve çiftçinin ölüm fermanı görücüye çıktı!
Birileri daha iyi kazansın diye Yasaklanıyor
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarısı Taslağı'ndan Cargill ve Ülker'e büyük bir kota kıyağı çıktı.
Taslak, görücüye çıktığı şekliyle tasarılaşırsa, nişasta bazlı şekerlerin kotası tamamen kaldırılıyor. Bu durum dolaylı yoldan şeker pancarının ekiminin Türkiye'de yasaklanması anlamına geliyor.

Devlet kendi içindeki 'Paralel Yapıyı' temizlemeye çalıştığı bir dönemde şeker pancarının 'paraleli' olan ve 'okyanus ötesini' temsil eden nişasta bazlı şekerlerin kotasını tamamen kaldırıyor. Şeker pancarında uygulanan kotadan dolayı çiftçi, istediği kadar üretim yapamazken, ABD'nin gıda devi Cargill Türkiye'de artık kotasız üretim yapacak.
Yerli üretime ve çiftçiye büyük bir darbe vurulmaya hazırlanılıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarı Taslağı'ndan ABD'nin Türkiye'deki tartışmalı gıda şirketi olan Cargill'e büyük bir kota kıyağı çıktı. Görücüye çıkan tasarı taslağında, nişasta bazlı şekerlerin kotasının tamamen kaldırılması amaçlanıyor.

HALK NİSAŞTA BAZLI ŞEKERLERE MAHKUM BIRAKILACAK!


NBŞ kotasının kaldırılmasıyla birlikte Cargill başta olmak üzere 5 tane NBŞ firması, şeker piyasasını tamamen ele geçirecek. Kotalardan dolayı zaten zor durumda bulunan pancar çiftçisi, kısa sürede üretimden elini çekecek. Halk ise 'doğal' olarak görmediği, kimyasal müdahalelerle yapılan nişasta bazlı şekerlere mahkûm bırakılacak.

BAKANLIK KİME HİZMET EDİYOR?


Türkiye, hain darbe girişimin yaralarını sarmaya çalıştığı bir dönemde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, 'yangından mal kaçırırcasına' pancar çiftçisini yok edecek, buna karşılık ABD'li şirkete kotasız üretim hakkı getirecek bir kararı taslağa koyması dikkat çekti. Pancar çiftçisi için ölüm fermanı anlamına gelen taslak görücüye çıkmadan önce Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği'nin (NÜD) 33'üncü dereceden mason olan Yönetim Kurulu Başkanı Rint Akyüz ve Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği (ŞEMAD) Başkanı Şemsi Kopuz, Bakan Faruk Özlü ile görüşmüştü. Cargill'e kota kıyağı getiren taslağın da bu görüşmenin ardından görüşe açılması manidar bulundu.

KAMUOYU VE SİYASET YANILTILIYOR!

Şeker Kurumu, NÜD, ŞEMAD, Adana Çiftçiler Birliği ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayicileri Derneği'nin nişasta bazlı şekerler konusunda kamuoyunu ve siyasileri yanılttıkları Sayıştay raporları ile belgelenmesine rağmen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bu birlik ve derneklerin taleplerini taslağa koyması düşündürücü bulundu. https://www.tarimdanhaber.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !